a

9 handige facebook functies

Ideaal om nog meer uit deze zalige app te halen.

Zeker als je er elke dag meermaals op te vinden bent, net als ik. Een tijdje geleden ontdekte ik dat er nog heel wat dingen zijn die je met je Facebook-app kan doen. Zaken waar ik tot dan toe zelfs het bestaan nog niet van wist.

Daarom maakte ik voor jullie een lijstje met de 9 interessantste zaken, die ook nog eens écht handig of pure fun zijn:

  1. Compilatievideo’s maken …Heb je een superleuke dag achter de rug en wil je dat delen met de rest van de wereld? Op Facebook kan je nu automatisch een compilatievideo laten maken, gebaseerd op je beeldmateriaal van de laatste 24 uur. De functie heet Slideshows en verschijnt automatisch als optie als je een nieuwe status wil toevoegen en minstens vijf foto’s in de afgelopen 24 uur maakte.
  2. … of voor een gedeeld fotoalbum gaanBen je met een bende kameraden op stap geweest en wil je een gezamenlijke map met al jullie bezwarende fotomateriaal? Ook dat kan gewoon!Maak een album aan en klik vervolgens rechtsboven op de drie puntjes. Selecteer nu ‘Bewerken’ en vink onderaan de optie ‘Bijdragers toestaan’ aan.
  3. 360-graden foto’s nemen …Ideaal om eens wat meer te laten zien aan je vrienden! Je maakt gewoon een panoramafoto met je smartphone, die je nadien op Facebook zet zoals elke andere foto. De persoon die de foto op zijn of haar overzicht ziet, kan dan rondkijken door met de smartphone te bewegen.
  4. … of een GIF als profielfoto instellenWil je opvallen in de massa posts die je vrienden elke dag weer overspoelen? Onze tip: ga gewoon voor een bewegende profielfoto, in de vorm van een GIF-bestand!Ga naar je profiel en klik op je huidige profielfoto. Nu kan je een kort filmpje met jezelf in de hoofdrol uploaden, dat nadien on repeat wordt getoond.
  5. Kiezen wie je voorrang geeft in je nieuwsoverzicht …Misschien zijn er bepaalde vrienden of pagina’s waarvan je geen post wil missen. Wel, je kan er gewoon voor zorgen dat deze als eerste verschijnen in je overzicht.Ga gewoon naar de pagina in kwestie en klik op de knop ‘Volgend’. In het scherm dat nu volgt klik je onderaan rechts ‘Als eerste weergeven’.
  6. … en wie je liever niet meer zietOf misschien is het net andersom en ben je die zoveelste update van een Facebookvriend beu. Wat doe je dan, zonder te defrienden? Wel, gewoon ontvolgen! Zo blijf je vrienden, maar zie je geen berichten meer verschijnen van die persoon in je overzicht.Ga naar de profielpagina van de persoon in kwestie en klik op ‘Volgend’. Hier kan je nu kiezen voor ‘Niet meer volgen’.
  7. Berichten opslaan voor laterJe maakt het zelf vast en zeker ook mee: je ziet een post verschijnen die bijvoorbeeld linkt naar een interessant artikel, maar je hebt nu even de tijd niet om dit te lezen. Wel, dan kan je dat bericht gewoon opslaan, zodat je het later gemakkelijk terugvindt. Klik gewoon bovenaan de post op het pijltje. Selecteer nu ‘Link opslaan’ en klaar is Kees!De opgeslagen posts vind je nadien terug door rechts bovenaan op de drie horizontale lijnen te klikken. Ga in de lijst die nu verschijnt naar ‘Opgeslagen’.
  8. Je activiteiten op Facebook volgen …Ben je zo iemand die constant likes en comments uitdeelt alsof het niks is, maar je nadien wel afvraagt wat je nu allemaal weer hebt gedaan? Wel, Facebook houdt alles nauwgezet voor je bij.Ga naar de profiel en klik onder je naam op ‘Activiteitlogboek’.
  9. … en meldingen van spelletjes uitzettenBen je die duizenden notificaties van Candy Crush ook spuugzat? Jawel, ook dit kan je gewoon uitzetten.Deze zit wel een beetje verborgen. Klik op de knop met drie horizontale strepen in het startscherm. Scrol naar beneden en kies voor ‘Accountinstellingen’. Klik vervolgens op ‘Meldingen’ en selecteer de meldingen die je wil ontvangen.

Wil je à volonté Facebooken, zonder je zorgen te maken over het dataverbruik? Yep, ook continu filmpjes bekijken via deze app? Dan hebben wij de oplossing voor jou.

Of heb je enkel nood aan een mobiel abonnement? Ook daarvoor hebben we een oplossing voor je klaarstaan. Contacteer ons of schrijf een reactie hieronder.